Residentie Antigoon

Het unieke Antigoonconcept op de Scheldekaaien is een woonproject van ongeziene allure in hartje Antwerpen, wondermooi gelegen tussen stad en Schelde. Het bevat zes prestigieuze appartementen, die alle een volledige verdieping omvatten én waar- van de meeste als klap op de vuurpijl een ruime privégarage bezitten op de verdieping zelf. En dat is lang niet alles. U geniet hier van het beste van alle werelden. Langs de ene kant bevindt zich het bruisende centrum van de stad en zijn rijke aanbod aan kunst, cultuur, gastronomie en hedendaagse en historische toparchitectuur. Aan de andere kant geniet u met volle teugen van een verbluffend, wijds zicht op het water van de Schelde.

 

Tijdloze klasse

De architectuur van Antigoon is een creatie van de Antwerpse toparchitect Luc Binst van Binst Architects. Dit bureau geniet tot ver buiten de landsgrenzen een groot aanzien. Voor Luc Binst zelf was Antigoon een bijzondere opdracht, want het bevindt zich naast het eerste gebouw dat hij ooit ontwierp. Hij heeft er dan ook voor gezorgd dat het nieuwe gebouw naadloos aansluit bij zijn buur. Voor de gevel werd gekozen voor de tijdloze klasse van zwart, gespikkeld architectonisch beton, een eerlijk materiaal met een karakteristieke en karaktervolle uitstraling. Dit duurzame materiaal is op het lijf geschreven van een ambitieus project als Antigoon en mag dan ook een logische keuze heten. Ook de zwarte hoge ramen, die de tijdloze, minimalistische klasse van het geheel accentueren, springen in het oog, net als de ruime terrassen.

 

De Schelde in huis

Het verbluffende zicht vanuit uw appartement strekt zich uit van de ene rivierbocht naar de andere. De aanwezigheid van het uitgestrekte wateroppervlak is zo nabij en overweldigend, dat u het gevoel krijgt dat u op de Schelde woont. Antigoon is het laatste nieuwbouwproject van deze allure langs de Scheldekaaien en dus de ultieme kans op een luxueuze woning met dergelijk indrukwekkend uitzicht. Omdat het een hoekgebouw betreft, biedt zowel de zijkant als de voorzijde van uw leefruimte een panoramische blik op het rustgevende water van de rivier, maar ook op het Noordkasteel, dat zich op de Scheldekaai bevindt. Veel exclusiever dan dit wordt het niet.

 

Penthouse

De luxueuze penthouses ademen een gevoel van overvloed en openheid. Dat wordt niet alleen gerealiseerd door de genereuze oppervlakte en de uitzonderlijke hoogte van maar liefst 3 m, maar ook door de kamerhoge raampartijen. Die bieden een adembenemend zicht op het rustge- vende water van de Schelde. Bovendien beschikt uw penthouse over een ruim dakterras, dat een oppervlakte heeft die ongezien is in Antwerpen. De glazen balustrades zorgen ervoor dat u ook vanop uw terras kunt wegdromen bij het onbelemmerde uitzicht over de stroom. Ook aan uw gebruiksgemak werd gedacht, want de terrassen sluiten drempelloos aan op uw woonruimte. Zo begeeft u zich altijd probleemloos van binnen naar buiten en omgekeerd.

 

Informatieplicht

  • Stedenbouwkundige vergunningen Nee
  • Bestemming In aanvraag
  • Dagvaardingen Nee
  • Rechterlijke uitspraken Nee
  • Voorkooprecht Nee
  • Verkavelingsvergunning Nee
  • Overstromingsgebied Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan