Residentie Antigoon

De troeven van de omgeving zijn schier onbeperkt. In het nieuwe Diamantmuseum, op wandelafstand van Antigoon, komt u alles te weten over deze edele stenen.

Vlakbij uw woning ligt het historische Steen, aan de rand van de rivier, dat een stukje rijke geschiedenis naar de omgeving brengt. Vrienden die op bezoek komen kunnen hun wagen kwijt op de openbare parking in de schaduw van het kasteel. Met het nieuwe Droogdok- kenpark op het Droogdokkeneiland krijgt de buurt een extra groene boost en het eveneens nieuw aangelegde fietspad langs de Schelde is een heuse snelweg voor fietsers, die van het noorden naar het zuiden van de stad loopt. Hier is het zalig fietsen, met het rustgevende water en de heraangelegde kaaien in de achtergrond.

Richting stad staat u in geen tijd aan de kathedraal, op de Groenplaats of de Grote Markt en het bruisende stadsleven, terwijl u ook naar hartenlust kunt shoppen in de Wilde Zee. Kortom, u neemt uw intrek in een absolute topbuurt, waar alles binnen handbereik is.

 

Kaaien 2.0

De buurt van de Scheldekaaien heeft heel wat in zijn mars, en het wordt er alleen maar beter op. Om de band tussen stad en Schelde te versterken, werden de kaaien in een nieuw kleedje gestoken, met onder andere een nieuw fietspad en een heraangelegde oever, waar het heerlijk uitwaaien is.

Als bewoner van Antigoon profiteert u natuurlijk vanop de eerste rij mee van deze opwaardering. Een van de meest in het oog springende upgradesis de aanleg van het Droogdokkenpark, op het Droogdokkeneiland iets ten noorden van Antigoon. Dat wordt een uniek grootstedelijk park, tussen de natuurlijke oever van de Schelde en de droog- dokken in. Er komt onder andere een natuurlijke getijdenoever, waar zich slikken en schorren zullen vormen. Kortom, een stukje onvervalste, verrassende natuur, te midden van de stad.

 

Groenplaats en Grote Markt

Op de vernieuwde Groenplaats, met zijn bankjes en talrijke bomen, is het heerlijk tot rust komen. U geniet er in de schaduw van de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en onder het goedkeurende oog van kunstenaar Peter Paul Rubens, wiens standbeeld centraal op het plein te vinden is. Het is een charmant en grotendeels verkeersvrij plekje, te midden van de gonzen-de stad, op een steenworp van Antigoon. Dat laatste geldt ook voor de middeleeuwse Grote Markt, een feeërieke pleisterplek in het hart van de oude stad. Hier kunt u naast het Stadhuis in renaissancestijl ook een aantal oude gildehuizen en de bekende Brabofontein bewonderen.

 

 

Fotogalerij

Residentie Antigoon omgeving kaart Antwerpen
Residentie Antigoon omgeving kaart Antwerpen
Residentie Antigoon omgeving kaart Antwerpen
Residentie Antigoon omgeving kaart Antwerpen
Residentie Antigoon omgeving kaart Antwerpen
Residentie Antigoon omgeving kaart Antwerpen
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan